Najnovije vijesti

Otvoren sportski poligon u MZ Škorići

25/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Otvoren sportski poligon u MZ Škorići
GRADAČAC

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježju i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima MZ Škorići započela je ceremonija otvaranje sportskog poligona u ovoj gradačačkoj mjesnoj zajednici.

Nedžad Škorić, predsjednik Vijeća MZ Škorići, je na svečanoj ceremoniji istakao kako je ideja o izgradnji sportskog poligona stara gotovo 40 godina.

Kada sam bio dječak i mladi sportista naš komšija Adem Sivić je jednom prilikom rekao kako će se u Škorićima graditi igralište. Od sreće ja tada nisam moga zaspati. Evo nakon gotovo 40 godina ispunila se naša i želja Adema Sivića da i mi imamo lijepo uređen sportski kompleks gdje će se okupljati naša omladina. Na ovome nećemo stati. Uskoro ćemo izgraditi zabavni park za djecu i prostorije za rad mjesne zajednice, rekao je Nedžad Škorić.

Ovaj sportski kompleks ima nekoliko terena za sport i rekreaciju a za izgradnju je u proteklih nekoliko godina iz budžeta Općine Gradačac izdvojeno oko 100.000 KM.

Osim ovog projekta uskoro kreću još neki poput sanacije džamije i izgradnje prostora za mjesnu zajednicu. Za mještane Škorića ali i stanovnike općine Gradačac posebno se ističe projekat izgradnje kanalizacione mreže na području sjevernog dijela naše općine. Taj projekat koji realizujemo sa Češkom razvojnom agencijom upravo kreće iz ove mjesne zajednice. Tender za prvi dio radova je okončan i čekamo da  iz Češke bude dopremljena oprema, nakon čega kreću intenzivni radovi. I, vjerujem da će ova mjesna zajednica do kraja godine imati urađenu kanalizacionu mrežu, rekao je općinski načelnik Edis Dervišagić.

Edis Dervišagić i Nedžad Šećić su presjecanjem vrpce svečano otvorili sportski kompleks u MZ Škorići. Ovim činom je ozvaničen i početak tradicionalnog malonogometnog turnira „107. viteška motorizovana brigada“.

Radio Gradačac

 

 

 

Comments are closed.

YouTube