Najnovije vijesti

Otvoren “Zimski GRADačac”

19/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Otvoren “Zimski GRADačac”
GRADAČAC

U subotu (17.12.2022. godine) je na platou sportske dvorane  „Skenderija“ u Gradačcu svečano otvorena kulturno-zabavna manifestacija „Zimski GRADačac“. Nosilac aktivnosti je Turistička zajednica grada Gradačac uz pokroviteljstvo Grada Gradačac . Partneri na ovom projektu su Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“, JP „Parkinzi“ i Moto klub „Zmaj 1974“ Gradačac. Manifestaciju će trajati od 17. decembra 2022. godine  do 31. januara 2023. godine otvorio je gradonačelnik Edis Dervišagić.

U kulturno-zabavnom programu učestvovala su djeca JU Dječije obdanište “Kolibri” i članovi KUD “Zmaj od Bosne” Gradačac. “Kiki klaun” je sa najmlađim Gradačačanima u ineraktivnoj predstavi saznao “Kako je Batman ukrao paketiće”. Održan je i koncert grupe Infuzija.

Kako ističu organizatori, očekjuje nas niz kulturnih i zabavnih manifestacija, klizalište, bogata gastronomska ponuda i koncerti na otvorenom. Za najmlađe će biti organizovane dječije predstave i podjela Novogodišnjih paketića. Posebno je zanimljiv Zimski bazad gdje se sa rukotvrimana i domaćim prozvodima predstavljaju udruženja građana i žene poduzetnice. Doček Nove 2023. godine uz koncert na otvorenom će se održati na gradskom trgu Alije Izetbegovića.

Cilj manifestacije je kreiranje i obogaćivanje turističke ponude u zimskom periodu u Gradačcu.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube