Najnovije vijesti

Otvorena “Sedmica tolerancije” u Gradačcu

13/11/2017 | objavio Radio Gradačac
Otvorena “Sedmica tolerancije” u Gradačcu
Udruženja građana

Koalicija za borbu protiv mržnje iz Gradačca u saradnji sa mladim aktivistima i volonterima, počela je sa obilježavanjem “Sedmice tolerancije”, koja će trajati od 13. do 17. novembra.

U saradnji sa ASuBiH (Asocijacija srednjoškolaca), mladim aktivistima iz Gradačca i fitnes damama koje vodi naša mlada sugrađanka Saima Bristrić, danas su u kompleksu Gradine zanimljivim aktivnostima poslali poruke mira, suživota i tolerancije.

Zanimljivom koreografijom, predstavili su nam svoj tolerantni ples, pokrenuli su se za zdravlje, ali i za važne životne vrijednosti, poput tolerancije.

Međunarodni dan tolerancije inače se u svijetu obilježava 16. novembra, a sve ove aktivnosti koje provode koalicije na području BiH imaju za cilj podići svijest kod građana i ukazati im na važnost ovog datuma i onoga što sama riječ tolerancija predstavlja.

Tolerisati znači prihvatati i  uvažavati drugo i drugačije, a za ove vrijednosti Koalicija “Mržnja, ne sada i ne ovdje” Gradačac, zalaže se već 4 godine. Ove godine treći put za redom obilježavaju “Sedmicu tolerancije”. 

Na samom kraju ovog događaja, poslali su svoje poruke tolerancije putem balona, koji će vjerovatno stići do naših sugrađana. Članovi Koalicije dali su im zadatak da se fotografišu sa balonima, i pošalju fotografije na njihovu Facebook stranicu: Koalicija “Mržnja, ne sada i ne ovdje” Gradačac.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube