Najnovije vijesti

Otvorene adaptirane prostorije Biroa za zapošljavanje Gradačac

16/05/2022 | objavio Radio Gradačac
Otvorene adaptirane prostorije Biroa za zapošljavanje Gradačac
Tuzlanski kanton

 U Gradačcu su danas otvorene prostorije Biroa za zapošljavanje čiju je adaptaciju Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona finansirala iz vlastitih sredstava. Dosadašnje neuslovne prostore, od oko 40 kvadratnih metara, uposleni će za koji dan zamijeniti novouređenim i adaptiranim po visokim standardima za nesmetan rad, nove metode, administrativne i savjetodavne poslove.

U ovaj prostor Biroa Gradačac je investirano oko 170.000 KM. Novi prostor je površine oko 120 kvadratnih metara sa uređenim vanjskim platoom i pristupom za osobe sa invaliditetom. Nalazi se u prizemlju zgrade u Potok Mahali, u neposrednoj blizini starog poslovnog prostora Biroa Gradačac u ulici Ibrahima Kapetanovića, rekao je Fahrudin Mustafić, direktor Službe za zapošljavanje TK.

Ovom prilikom direktor Službe za zapošljavanje upoznao je gradonačelnika grada Gradačca, Edisa Dervišagića, o izvršenim radovima adaptacije i uređenja devastiranog prostora koji je urađen po Evropskim standardima i zadovoljava sve kriterije i potrebe za nesmetan rad zaposlenika JU Služba za zapošljavanje i korisnika usluga Biroa Gradačac, nezaposlenih osoba i poslodavaca.

Nove prostorije Biroa za zapošljavanje Gradačac korisnicima će biti na raspolaganju za nekoliko dana. Prelazak u novi prostor korisnici ne bi trebali osjetiti. Prekida u radu neće biti, a već do kraja sedmice u novim prostorijama Biroa za zapošljavanje rad će biti uspostavljen na uobičajen način.

Na evidencijama Službe, prema posljednjim podacima, nalazi se 5947 nezaposlenih građana Gradačca.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube