Najnovije vijesti

OV: Najviše pažnje za zimsko održavanje puteva i rad Doma zdravlja

02/06/2016 | objavio Radio Gradačac
OV: Najviše pažnje za zimsko održavanje puteva i rad Doma zdravlja
Gradsko vijeće

Općinsko Vijeće Gradačac danas je održalo redovno zasijedanje na kojem je donesen niz značajnih odluka koji omogućavaju realizaciju započetih projekata. Između ostalog, uspostavljena je Poduzetnička zona koja podrazumijeva industrijsku zonu od oko 143 hektra, ustanovljenu važećim Urbanističkim planom.

1 A

Iako se na dnevnom redu sjednice nalazilo 19 tačaka, tek su dvije izazvale značajniju parlamentarnu raspravu. Vijećnici su najviše interesovanja iskazali za Program zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva za narednu sezonu, te Zaključak koji je predložio Klub SDP-a, a vezan je za zahtjev Upravnom odboru Doma zdravlja da preispita saznanja o upošljavanju mimo konkursne procedure osobe protiv koje se vodio krivični postupak zbog zloupotrebe položaja i u skladu s tim poduzme odgovarajuće mjere. Izvještaji o radu i poslovanju u prošloj godini ove i Javne zdravstve ustanove Apoteka nisu dobili potrebnu većinu, dok su vijećnici prihvatili izvještaje četiri Javna preduzeća i četiri Javne ustanove.

2 A

OV je podržalo izmjene Budžeta čime je unutar dokumenta izvršena preraspodjela sredstava, bez izmjena na rashodovnoj strani, te nakon odluke Vlade FBiH dalo saglasnost o zaduženju JP Komunalac dd kod Evropske banke za obnovu i razvoj radi nastavka Projekta vodosnadbijevanja. Vijećnici su prihvatili odluku o upisu prava vlasništva na 15 stanova koji su na osnovu Zakona o vraćanju stanova postali vlasništvo općine Gradačac, te utvrdili javni interes rekonstrukcije ulice Branilaca grada.

Izdvojimo i da u OV Gradačac od danas djeluje novi klub pod nazivom Samostalni klub Regionalnog demokratskog saveza. Čine ga četiri dosadašnja samostalna vijećnika: Alija Kavazović, Ramo Beširović, Ahmet Hasić i Samir Spahić.

3 AKompletnu snimku današnjeg zasijedanja OV možete poslušati sutra u programu Radija Gradačac od 10,00.

 

Comments are closed.

YouTube