Najnovije vijesti

OV uvećalo Budžet, odredilo mjesto za mirna okupljanja građana i donijelo odluku o pripravničkom stažu za medicinare

14/07/2016 | objavio Radio Gradačac
OV uvećalo Budžet, odredilo mjesto za mirna okupljanja građana i donijelo odluku o pripravničkom stažu za medicinare
Gradsko vijeće

U Gradačcu je danas zasijedalo općinsko Vijeće. Na posljednjoj sjednici prije ljetne pauze donesen je niz Odluka, a najviše rasprave izazvali su prijedlozi o obavljanju pripravničkog staža za medicinare  i proglašenju  Grada Gradačca.

Općina Gradačac učesnik je i sufinansijer niza projekata koji se provode u našoj zemlji, zbog čega su se danas pred OV našle izmjene i dopune ovogodišnjeg Budžeta. Vijećnici su podržali uvećanje Budžeta za oko 39.000 KM, a razlog je sufinansiranje projekta jačanje uloge MZ-a u BiH, započete rekonstrukcije i otvorene tenderske procedure.

Najviše diskusija izazvalo je prijedlog samostalnog Kluba vijećnika RDS-a da se u dnevni red uvrsti Odluka o obavljanju pripravničkog staža svršenicima medicinske struke MSŠ „Hasan Kikić“ u JZU-e čiji je osnivač općina Gračacac. Iako je tačka ocijenjena ishitrenom i nedovoljno pripremljennom bez utvrđenih kriterija, na kraju je većinom glasova usvojena. Podrazumijeva obavljanje pripravničkog staža medicinara u Domu zdravlja i Banji Ilidži, a Upravni odbori ovih Ustanova do 30.avgusta trebali bi sačiniti odgovarajuće planove. O tome za Radio Gradačac govori predsjedavajući OV Enir Šakić:

 

Većinom glasova prihvaćena je Odluka o određivanju prostora za mirno okupljanje građana. Za te namjene predviđen je dio parking prostora ispred stadiona Banja Ilidža. Vijećnici su se izjasnili i o inicijativi Saveza boračkih organizacija o čemu predsjedavajući Šakić kaže:

 

Ovome dodajmo da u općinskom Vijeću Gradačac od danas ne funkcioniše Klub vijećnika SBB-a, a razlozi su uvođenje povjereništva u OO Gradačac. Snimku današnje, 38.sjednice OV poslušajte u programu Radija Gradačac sutra od 10,00.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube