Najnovije vijesti

Ozvaničen početak radova izgradnje gradskog trga

14/03/2017 | objavio Radio Gradačac
Ozvaničen početak radova izgradnje gradskog trga
GRADAČAC

Danas je u Gradačcu ozvaničen početak radova na izgradnji gradskog trga „Alija Izetbegović“. U prisustvu predstavnika Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA), Općine Gradačac, projektanta i izvođača radova još jednom je pregledan projekat. Gosti su obišli lokalitet gradskog trga kako bi se upoznali sa predstojećim radovima.

Zamjenik koordinatora TIKA-e za BiH, Omer Faruk Alimđi (ALIMCI), izjavio je za Radio Gradačac da su izvršeni svi potrebni radovi za početak realizacije projekta uređenja Gradskog trga.

Trg „Alije Izetbegovića“ će biti jedan važan i vrijedan projekat za Gradačac. Mi smo prijateljska zemlja sa Bosnom i Hercegovinom i na taj način ćemo nastaviti ovu našu saradnju, rekao je Omer Faruk Alimđi.

Općinski načelnik Edis Dervišagić je izrazio zadovoljstvo što je zahvaljujući partnerskoj saradnji zaokružena finansijska konstrukcija i što će se nakon višegodišnjih najava konačno pristupiti realizaciji ovog projekta.

Danas prisustvujemo zvaničnom uvođenju izvođača radova u posjed. Uvjeren sam da će ovo biti samo početak saradnje sa partnerskim i bratskim gradom Sivasom i Turskom upravom za međunarodnu saradnju i razvoj na realizaciji ovakvih i sličnih projekata u Gradačcu, rekao je Edis Dervišagić.

Izvođač radova je Balegem d.o.o. Gradačac i ukupna investicija će iznositi oko 700.000 KM. Rok za završetak radova je pet mjeseci.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube