Najnovije vijesti

PETICIJA “PUT SMRTI”

25/05/2017 | objavio Radio Gradačac
PETICIJA “PUT SMRTI”
GRADAČAC

Portal gradacac.com pokrenuo je online peticiju pod nazivom “PUT SMRTI”.

Radio Gradačac podržava ovu peticiji i poziva Vas da se pridružite zahtjevima za poboljšanje sigurnosti učesnika u saobraćaju na putnoj komunikaciji Gradačac – Ormanica.

Peticiju podržavamo i prenosimo u potpunosti, a potpisati je možete online na linku PETICIJA – PUT SMRTI.

 

Na osnovu Ustava Bosne i Hercegovine, mi dole potpisani građani Gradačca i Gradacac.com, podnosimo i zahtijevamo odgovor na sljedeću peticiju:

PETICIJA “PUT SMRTI”

Poštovani sugrađani, svjedoci smo sve većeg broja saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom na našoj opštini.

Jučerašnja saobraćajna nesreća, u kojoj su život izgubile dvije osobe, inicijalna je kapisla za pokretanje online peticije za rješavanje pitanja sigurnosti na ključnoj saobraćajnici Gradačac – Ormanica.

PUT SMRTI

Gradačac – Ormanica je dionica puta koja je jako frekventna i na kojoj je moguće razvijati veoma velike brzine, usljed čega dolazi do čestih saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalim i teško povrijeđenim licima.

Ovom peticijom zahtjevamo postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, postavljanje stacioniranih radara i uspornika (“ležećih policajaca”) na navedenom putnom pravcu Gradačac- Ormanica, što bi  znatno uticalo na vozače i onemogućilo razvijanje velikih brzina na ovoj relaciji, a samim tim i na povećanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, a posebno mladih vozača.

-SLIČNU INICIJATIVU ZA RJEŠAVANJE OVOG PROBLEMA PODNOSIO JE I ZASTUPNIK U SKUPŠTINI TK NEDŽAD ŠEĆIĆ (29.07.2015 GODINE). Više na linku OVDJE.

Trenutno su Gradacac.com online peticiju “PUT SMRTI” podržali i ostali zastupnici iz Gradačca u Skupštini TK : Lejla Vuković, Lejla Didik Sarajlić i Nedžad Šećić .

Peticiju je podržao i RADIO GRADAČAC.

Očekujemo podršku svih sugrađana, premijera, načelnika, ministara, zastupnika, vijećnika, političkih stranaka, pravnih subjekata i javnih ustanova u Gradačcu.

Nakon završetka online peticije i prikupljanja elektronskih potpisa građana, peticiju ćemo preko naših zastupnika predati Vladi FBiH, Federalnoj direkciji cesta, Parlamentu F BiH i Skupštini TK kao zvaničan zahtjev, nakon čega ćemo Vas putem našeg portala izvijestiti o rezultatima.

Gradacac.com

 

Link za online potpis peticije: PETICIJA – PUT SMRTI

Radio Gradačac / gradacac.com

Comments are closed.

YouTube