Najnovije vijesti

Petnaesti put održan Božićni koncert u Gradačcu

17/12/2018 | objavio Radio Gradačac
Petnaesti put održan Božićni koncert u Gradačcu
Koncerti/nastupi

U kongresnoj sali Gradačačkog sajma sinoć je po petnaesti put održan tradicionalni Božićni koncert u Gradačcu.

Organizatori ove manifestacije, koja je okupila veliki broj građana i gostiju, bili su Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” – Podružnica Gradačac i Gradačačka župa. Pred gotovo punom salom Gradačačkog sajma, publici su se tradicionalnim Božićnim pjesmama predstavile članice Župnog zbora sv. Ana župe Domaljevac, a dvije pjesme iz svog repertoara izveo je i Vokalni ansambl “Žene Gradačca”.

U ime domaćina, prisutnima su se obratili i uputili čestitke povodom nastupajućih blagdana, predsjednik Napretka Marijan Šimić, i župnik Gradačačke župe vlč. Marko Hrskanović. 

Izražavajući dobrodošlicu i upućujući čestitke povodom nastupajućih blagdana Božića i Nove godione, Šimić je izrazio zadovoljstvo što u obilježavanju ovog blagdana iz godine u godinu učestvuje sve više sugrađana drugih nacija i vjeroispovijesti.

– Svi smo pozvani još više graditi našu zajedničku budućnost na ovim prostorima. Sam Božić nas poziva na mir, uzajamno poštovanje i solidarnost, te poruke treba da budu poruke zajedništva za bolju budućnost svih građana BiH, poručio je Marijan Šimić.

Vlč. Hrskanović se zahvalio učesnicama koncerta što su se, kako kaže, pridružile nebrojenim zvijezdama i anđelima koji su one božićne noći pjevali slava Bogu na visini, a mir ljudima na zemlji.

Božić je najljepši božiji dar čovječanstvu. Božić je svjetlo svijeta, svjetlo u tami života svakog čovjeka, lijek bolesnicima, odmor umornima i opterećenima, utjeha tužnima, nada očajnima, put putnicima, putokaz zalutalima. Božić je istina koja oslobađa, poručio je između ostalog vlč. Marko Hrskanović.

Nakon koncerta u holu Gradačačkog sajma upiličen je prigodan domjenak, a u povodu Nedjelje Caritasa organizovano je i prikupljanje sredstava za liječenje Mehmeda Ibrahimovića iz Mediđe Donje.

Kako saznajemo, prikupljena saredstva su danas uručena porodici Ibrahimović.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube