Najnovije vijesti

Planski prekid u napajanju strujom – Servisne informacije za 02.03.2022.

02/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Planski prekid u napajanju strujom – Servisne informacije za 02.03.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:16, a zalazi u 17:41, obdanica traje 11:25 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 89 pacijenata.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Zbog planskih radova danas će doći do zastoja u isporuci električne energije sa trafo stanice ULR Ahmetaši, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla Poslovna jedinica distribucije Gradačac.

Od 9 do 13 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima Mionica Krčevina, Vukovići, Bošnjakovići, Sejdići, Mujići, Sinanovići, Liporašće i Mlin Rabić.

Komunalac – zbog kvara na cjevovodu koji se dogodio tokom noći iza sportske dvorane Skenderija, jutros je dio gradskog područja bez vode, i to dio ulice Sviračka, Hazna i Škorići. Ekipa Komunalca je na terenu i nastoje u što kraćem roku otkloniti kvar, kako bi ponovo bilo uspostavljeno uredno snabdijevanje vodom.

Policijska stanica – u protekla 24 sata nema zabilježenih događaja u dnevnom biltenu.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola na području grada Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 0 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost vazduha 57 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas stabilno, prijepodne uz slabu naoblaku, a popodne potpuno razvedravanje i sunčano. Najviša dnevna temperatura od 6 do 8 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Dodatna stabilizacija, umjereni porast temperatura i sunčani intervali tokom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Jutarnji i večernji sati biće osjetno hladniji, stoga je u ovim periodima preporučljivo biti oprezniji i posvetiti više pažnje odijevanju. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti.

Radio Gradačac / Foto – otkrivanje reprezentativnog stećka

Comments are closed.

YouTube