Najnovije vijesti

Plave gradačačke noći od 28. do 31. avgusta

21/08/2019 | objavio Radio Gradačac
Plave gradačačke noći od 28. do 31. avgusta
Koncerti/nastupi

U Gradačcu će se od 28. do 31. augusta održati tradicionalna privredna manifestacija 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive. Od svog osnivanja 1969. godine do danas Sajam šljive je privlačio veliki broj izlagača i posjetilaca pozicionirajući Gradačac na kartu privrednih, kulturnih i turističkih destinacija.

Sajamske dane tradicionalno prate i plave noći sa brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima. Za vrijeme Sajma šljive ožive gradske ulice i kao po pravilu, prve sajamske noći, sa nestrpljenjem se iščekuje tradicionalni vatromet.

Od jučer je javnosti dostupan Program kulturnih i zabavnih sadržaja za vrijeme 46. Sajma šljive. Organizator je kulturnih i zabavnih sadržaja je Grad Gradačac, a prve noći će se predstaviti KUD-ovi iz Gradačca, Vučkovaca i Zlota (R Srbija).

Tradicionalni vetromet je u srijedu 28. augusta u 22:00 sata.


Sajamske kulturne i zabavne sadržaje kao turistički motiv najavljuje fotografija Seida Ćatića prošlogodišnjeg vatrometa sa bijele kule Husein-kapetana Gradaščevića „Zmaja od Bosne“.Nigdje noći nisu tako plave kao u Gradačcu!


U četvrtak je koncert grupe „Helem nejse“ a u petak će se publici predstaviti Nevres Hadžić Goga i Elma Hadžić u pratnji Rio benda.

Nakon veoma zapaženog nastupa Ansambla „Zefir“ i hora Udruženja „Žene Gradačca“ na manifestaciji “Otvoreni grad umjetnosti – Srebrenik 2019.” reprizu ćemo imati priliku vidjeti u subotu, 31. augusta. Njima će se pridružiti i Ženski vokalni ansambl KUD „Gradačac“.

Svi sadržaji će biti na ljetnoj pozornici u ulici Husein-kapetana Gradaščevića.

Biće održane i dvije promocije knjiga.

U ljetnoj bašti biblioteke „Alija Isaković“ će se evocirati uspomene na gradačačke nogometaše. O knjizi „Od Vardara do Zvijezde“ autora Suada Krajnovića govoriće promotori Iljo Dominković, Nikola Nikić i Sinan Sinanović.

Nova dvojezična knjiga poezije i lirskih zapisa „Bijelo pero“ pjesnikinje i slikarke Dževade Christ biće predstavljena u prostorijama BZK „Preprod“. Promotor je naš uvijek dragi gost i prijatelj Šimo Ešić.

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube