Najnovije vijesti

Po prvi puta dodijeljena nagrada “Goran” za vjernost OŠ “Ivan Goran Kovačić”

24/03/2017 | objavio Radio Gradačac
Po prvi puta dodijeljena nagrada “Goran” za vjernost OŠ “Ivan Goran Kovačić”
GRADAČAC

Nastavnica Jasminka Beširović prva dobitnica nagrade “Goran”.

Danas je, nizom događaja, završeno obilježavanje Dana Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” i jubileja 55 godina rada ove obrazovne ustanove. Upriličen je svečani prijem za goste, zvanice, penzionere i radnike ove škole, a nakon toga, u sali Gradskog kina, prigodnim programom predstavile su se školske sekcije. Brojni građani, roditelji, djedovi, nene, strine, teteke,…., uživali su u sadržajima koje su im pripremili učenici svih uzrasta, nagrađujući njihove izvedbe gromoglasnim aplauzom.

Ovom prilikom prezentovane su aktivnoti i uspjesi škole u proteklih godinu dana, a po prvi puta uručena je nagrada “Goran” za vjernost Školi. Ustanovljenje nagrade iniciralo je Vijeće roditelja, a rukovodstvo škole i Nastavničko vijeće su podržali ovu ideju, tako da će se nagrada dodijeljivati svake godine prosvjetnom radniku sa najdužim stažom provedenim u školi.

Ovogodišnja i prva dobitnica nagrade je nastavnica Jasminka Beširović. Uz plaketu škole, na današnjoj svečanosti,  dobitnici je uručen i prigodan poklon Vijeća roditelja. Nastavnica Jasminka je završila Pedagošku akademiju u Tuzli i stekla zvanje nastavnika razredne nastave, a u OŠ “Ivan Goran Kovačić” počela je raditi 1979. godine. U svom obrazovnom radu postigla je veoma zapažene rezultate, te je promovisana u zvanje nastavnik – savjetnik.

Radio Gradačac / Foto Nedžmudin Đulić

Comments are closed.

YouTube