Najnovije vijesti

Pobra tim pobjednik 3. memorijalnog kupa “Ivica Matkić”

02/08/2021 | objavio Radio Gradačac
Pobra tim pobjednik 3. memorijalnog kupa “Ivica Matkić”
SPORT

Na jezeru Hazna u Gradačcu održan je 3. memorijalni kup “Ivica Matkić” u ulovu šarana. Organizator trodnevnog takmičenja, od 30 jula do 1. avgusta, bilo je Udruženje građana sportskih ribolovaca (UGSR) “Hazna” Gradačac.

Učestvovalo je 11 ekipa koje su za 50 sati neprekidnog takmičenja, po veoma toplom i sparnom vremnu, ulovili 21 komad šarana ukupne težine oko 70 kilograma. Najveća ulovljena riba bila je teška 9,8 kilograma. Organizatori su uručili nagrade i diplome za tri najbolje plasirane ekipe te za najveći ulov.

Prvo mjesto osvojio je CT Pobra Tim Gradačac. Drugoplasirane ekipa je CT Ruškic trans Brčko a treće mjesto pripalo je CT Dječaci Živinice.
Prije početka takmičenja učesnici mamorijalnog kupa su posjetili grob Ivice Matkića i odali počast ovom istaknutom sportskom radniku, koji je postogao izuzetne rezultate u sportskom ribolovu. Veoma je značajna njegova uloga u promociji sportskog ribolova u Gradačcu i Bosni i Hercegovini. Bio je istinski ljubitelj priorde, ribolova i pasionirani radio-amater.
Radio Gradačac / Foto: FB Mirza Mejremić

Comments are closed.

YouTube