Najnovije vijesti

Počela isplata poticaja poljoprivrednicima u Tuzlanskom kantonu

13/11/2019 | objavio Radio Gradačac
Počela isplata poticaja poljoprivrednicima u Tuzlanskom kantonu
Tuzlanski kanton

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona danas je započelo sa isplatom kantonalnih poticaja primarnoj poljoprivrednoj proizvodni.

Današnja isplata je prvi dio poticaja koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK obradilo i koji su dostavljeni Ministarstvu finansija. Radi se o poticajima za proizvodnju kukuruza, proizvodnju kornišona za industrijsku preradu, proizvodnju merkantilnog krompira, proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru i proizvodnju jagode u zaštićenom prostoru, rekao je ministar finansija Suad Mustajbašić, ističući da je ukupan iznos danas isplaćenih poticaja 784.675,90 KM.

U narednim danima će se nastaviti sa isplatom novčanih podrški, a naš konačan plan je da do kraja tekuće godine izmirimo kompletan iznos novčane podrške za 2019. godinu, stav je ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafe Šakića.

Nacrtom Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020. godinu, za poticaje primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji je planirano 400.000,00 KM više nego što je to bio slučaj u 2019.godini.

Opredjeljenje Vlade je da se, za razliku od prethodnih perioda, novčani poticaji za podršku poljoprivrednoj proizvodnji za tekuću godinu realiziraju do kraja te godine, rekao je premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović. On je dodao da je dokaz opredjeljenja Kantonalne vlade da iskreno podrži primarnu poljoprivrednu proizvodnju i planirano povećanje iznosa za ove namjene u 2020.godini.

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube