Najnovije vijesti

Počela izgradnja kanalizacione mreže u MZ Bagdale

19/02/2019 | objavio Radio Gradačac
Počela izgradnja kanalizacione mreže u MZ Bagdale
GRADAČAC

Otvoreni su radovi na novoj dionici kanalizacione mreže u sjevernom dijelu općine (MZ Bagdale). Dio je to projekta „Vodosnabdijevanje općine Gradačac “  a dužina nove kananalizacione mreže je oko 7 kilometara. Vrijednost radova je 609. 339,89 KM i osim ove dionice obuhvata radove i u MZ Vida 1 i MZ Centar (naselje kod bolnice).

Također u narednom periodu su planirane aktivnosti oko tenderske dokumentacije o raspisivanju javne nabavke za izgradnja kanalizacione mreže u  mjesnim zajednicama Sibovac (naselje između Sibovca i Škorića) i MZ Vida II. U toku završni radovi u naselju Škorići. 

Memorandumom o razumjevanju između Češke razvojne agencije i Općine Gradačac predviđeno je da Općina Gradačac obavezna obezbijediti izvođenje građevinskih radova na izgradnji kanalizacione mreže a Češka razvojna agencija obezbijedit adekvatan materijal-robu koji će biti potreban za izgradnju kanalizacione mreže.

Dio sredstava (225.000 KM) obezbijeđen je u okviru projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji je finansiran od strane Vlada Švicarske. Projekat je dio Programa saradnje Švicarske u BiH, u domenu  Lokalne uprave i općinskih usluga, a realizira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH), saopćeno je iz Općine Gradačac.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube