Najnovije vijesti

Počela masovna vakcinacija građana starijih od 75 godina

19/05/2021 | objavio Radio Gradačac
Počela masovna vakcinacija građana starijih od 75 godina
FOTO/VIDEO

Proces vakcinacije građana starijih od 75 godina počeo je jutros u Gradačcu u kongresnoj sali  Sportske dvorane. Trajat će dva dana i obuhvatiće 540 osoba.  Naši sugrađani složni su u ocjeni da se sam postupak odvija veoma brzo.

Posljednjom pošiljkom Zavoda za javno zdravstvo TK dostavljeno je 600 doza Pfizer vakcina, od kojih je 60 namijenjeno za zdravstvene radnike koji će se vakcinisati u petak.

U Domu zdravlja Gradačac su poduzete sve mjere kako bi se proces odvijao u skladu sa smjernicama Zavoda za javno zdravstvo, rekao je dr. Semir Turbić, vd. direktora Doma zdravlja Gradačac. 

Danas na punktovima za vakcinaciju nije bilo gužvi, građani su se javljali u zakazanim terminima od 8 – 17,00, kako je najavljeno i za sutra.

Vakcinacija protiv virusa Covid-19 u Gradačcu je započela 16.marta i do sada je obuhvatila 714  građana, od čega je 164 zdravstvenih radnika. U skladu sa raspoloživim dozama, vakcinacija će se nastaviti i sljedeće sedmice.

Rukovodilac Higijensko-epidemiološke službe i koordinator za vakcinaciju DZ Gradačac dr. Fatima Ibranović-Hadžimehić, specijalista epidemiologije  još jednom podsjeća da je upravo vakcina za sada jedini način na koji se možemo izboriti sa pandemijom, 

Za kraj ćemo dodati kako je proces masovne vakcinacije, pored zdravstvenih radnika Doma zdravlja, podržan od strane Štaba CZ Gradačac i organizacije Crvenog križa, ali i zaštitarske agencije Sip koja se stavila na raspolaganje bez ikakve naknade.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube