Najnovije vijesti

Počela trodnevna likovna kolonija “Gradačac 2016”

05/08/2016 | objavio Radio Gradačac
Počela trodnevna likovna kolonija “Gradačac 2016”
KULTURA

 

Na porodičnom imanju Marka Josića u Ledenicama Donjim danas je počela trodnevna slikarska kolonija „Gradačac 2016“.

Kao i do sada, organizator tradicionalnog slikarskog druženja u Gradačcu, od 05. do 07.8.2016. godine, je Fortuna-ART udruga likovnih umjetnika iz Zagreba a sponzor je tvrtka B.E.S.T. Zagreb.

Kako ističe Karolina Bartulović iz Fortuna-ART udruga likovnih umjetnika, na likovnu koloniju u Gradačac osim slikara iz Hrvatske doputovati će umjetnici iz Srbije, Slovenije i BiH.

Nevenka Vlašić iz Velike Gorice po četvrti puta učestvuje na slikarskoj koloniji u Gradačcu i ističe da je ovo mjesto lijepih i ugodnih druženja.

– Ove godine nedostaje nam gitarista, nije mogao doći a tu je bio sve ove godine. Ali nadam se da ćemo se kao i do sada lijepo i ugodno družiti nakon što nešto i naslikamo, rekla je Nevenka Vlašić koja se odlučila slikati motove posavske ravnice nakon žetve pšenice.

Anto Nikolić iz Tovarnika je prijatno iznenađen dočekom u Ledenicama Donjim i inspiraciju je pronašao u ravničarskim motivima.

– Ja sam iz Slavonije i moji motivi na likovnim kolonijama su vezani za ravnicu, Dunav i žitna polja, ističe Anto Nikolić.

Slikari će ovog vikenda boraviti i inspiraciju tražiti u Gradačcu i okolini, i slikarskim kistom dočarati ljepotu prekrasnih posavskih pejzaža.

Nevanka Vlasic11
Anto Nikolic11

Radio Gradačac

Nikolic21 Nikolic11Nikolic31

Comments are closed.

YouTube