Najnovije vijesti

Počela unutrašnja rekonstrukcija gradskog kina

01/02/2020 | objavio Radio Gradačac
Počela unutrašnja rekonstrukcija gradskog kina
GRADAČAC

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini” započele su aktivnosti oko rehabilitacije gradskog kina u Gradačcu. Inicijativa za projekat “Rehabilitacije gradskog kina u inovativno i inkluzivno mjesto” potekla je s Foruma građana koji je održan u aprilu 2019. godine. Na Forumu su učestvovali predstavnici mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i drugi zainteresovani građani s područja grada Gradačca. Cilj Foruma bio je da se kroz razgovor sa građanima o zajedničkim problemima i mogućim rješenjima dođe do preporuka i konkretizacije ideje koja će se realizirati kroz projekat.

Učesnici Foruma identifikovali su probleme i sačinili listu prioriteta u nekoliko ključnih oblasti kao što su zdravstvo, mladi, sport-rekreacija, rasvjeta, putevi, renoviranje obrazovnih ustanova, upravljanje rizicima i uređenje voda. Forum se opredijelio da bi prevashodno trebalo sanirati i obnoviti postojeću zgradu gradskog kina kako bi ovaj objekat bio funkcionalan.

Ukupna vrijednost ove faze projekta je 53.909 KM, a finansira se od strane Vlade Švicarske i Vlade Švedske posredstvom UNDP -a u BiH u iznosu od 21.000 KM i Grada Gradačac u iznosu 32.909 KM. Cjelokupni projekat implementira UNDP u BiH.

Napominjemo da je kroz ovaj projekat već realizovano “Opremanje Službe Hitne medicinske pomoći”, također na prijedlog građana s Foruma održanog u  februru 2019. godine.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube