Najnovije vijesti

Počelo postavljanje tabli sa nazivima ulica i kućnim brojevima

17/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Počelo postavljanje tabli sa nazivima ulica i kućnim brojevima
GRADAČAC

U Gradačcu je počelo obilježavanje ulica tablama i objekata kućnim brojevima. Radi se o uspostavi Adresnog registra, saznajemo od Ferida Durmiševića pomoćnika gradonačelnika za geoetske i imovinsko pravne poslove. Prve table i pločice su postavljene na zgradi gradske uprave i bivšeg hotela u glavnoj gradskoj ulici Husein-kapetana Gradaščevića.

Za realizaciju je zadužena domaća firma Ekeprint Gradačac, koja je ovaj posao dobila u novembru prošle godine i u međuvremenu izrađivala pločice i vršila štampu. Očekuje se da će prva faza radova, koja obuhvata užu gradsku zonu, biti završena u narednih osam mjeseci. Krajem godine očekuje se početak druge faze za ostala naseljena mjesta.

Postavljanju table sa nazivom ulice i pločice sa kućnim brojem prisustvovao je i Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić, naglasivši da se radi o veoma važnom projektu uspostave Adresnog registra koji će omogućiti ažuriranje podataka naziva ulica i kućnih brojeva a uskoro će biti dostupni na internet servisima, mapama i aplikacijama.

Izrada i postavljenje tabli i kućnih brojeve u ovoj fazi za građane su besplatni jer su u prošloj i ovoj godini planirana budžetska sredstva za tu namjenu.

Rado Gradačac

Comments are closed.

YouTube