Najnovije vijesti

Počeo upis u srednje škole

07/06/2019 | objavio Radio Gradačac
Počeo upis u srednje škole
Tuzlanski kanton
Danas je u Tuzlanskom kantonu počeo upis u srednje škole. Konkurs je objavljen u dnevnom listu Oslobođenje i a web stranici Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona. 
U Gimnaziju “Mustafa Novalić” planiran je upis 125 učenika u 5 odjeljenja, a u MSŠ „Hasan Kikić“ bi trebalo biti upisano novih 350 učenika u 14 odjeljenja tehničke i stručne škole.
Prvi upisni rok trajat će do 11. juna za sve škole. Drugi upisni rok počet će 14. i trajati do 18. juna za gimnazije i umjetničke škole, do 19. juna za tehničke, a do 20. juna za stručne škole. Za Behram-begovu medresu u Tuzli (vjerska škola) termine će odrediti Rijaset islamske zajednice BiH.
Učenici devetog razreda, koji su upućeni na popravni ispit i učenici koji se iz bilo kojeg razloga ne upišu u srednju školu u prva dva upisna roka, moći će to učiniti na trećem upisnom roku koji će trajati do 25. avgusta.
OVDJE možete preuzeti tekst Konkursa za upis učenika u prvi razred srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2019/2020. godinu (“Oslobođenje”, 7.6.2019.godine), Plan upisa učenika za prvi razred srednjih škola TK za školsku 2019/2020.godinu, te Pravilnik o kriterijima za upis učenika u prvi razred srednjih škola na području Tuzlanskog kantona sa izmjenama.
Radio Gradačac / Ministarstvo obrazovanja i nauke TK / RTVTK

Comments are closed.

YouTube