Najnovije vijesti

Početak radova na izmjeni azbest-cementnih cijevi u centralnom dijelu Gradačca očekuje se početkom marta

01/02/2021 | objavio Radio Gradačac
Početak radova na izmjeni azbest-cementnih cijevi u centralnom dijelu Gradačca očekuje se početkom marta
GRADAČAC

U sali za sjednice gradske uprave Grada Gradačca održan je koordinacijski sastanak vezan za početak radova na rekonstrukciji postojeće vodovodne mreže u urbanom dijelu grada. Implementacijom ove projektne komponente biće rekonstruisano približno 40 km postojećih azbest-cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila kao i dotrajale mreže u centralnom urbanom području Gradačca u naredne dvije godine.

Ovaj sastanak je iskorišten za upoznavanje investitora, izvođača i nadzornog organa sa operaterima podzemnih instalacija.  Dogovorena su imenovanja odgovornih osoba te dogovoreni principi komunikacije i način djelovanja u smislu efikasne koordinacije tokom izvođenja radova.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Gradske uprave, JP „Komunalac“ dd Gradačac, izvođača radova Konzorcija „BUK PROMET“ doo Bijeljina i „BALEGEM“ doo Gradačac, BH TELECOM-a, firme „Bridistel“ doo Brčko, „DSL-Elektronika“ doo Modriča, Elektroprivrede BiH i „Trgocentra“ doo Gradačac.

Početak radova na izmjeni azbest cementnih cijevi u centralnom dijelu grada Gradačac očekuje se početkom marta a vrijednost ugovorenih radova je oko 2.400.000 Eura. 

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube