Najnovije vijesti

Početkom marta finale odbojkaškog kupa BiH

18/01/2018 | objavio Radio Gradačac
Početkom marta finale odbojkaškog kupa BiH
Odbojka

Za učešće u odbojkaškom kupu Bosne i Hercegovine u ženskoj i muškoj konkurenciji kvalifikovali su klubovi koji su osvojili prva dva mjesta u entitetskom takmičenju u obje konkurencije. U skladu sa ostvarenim rezultatima i poretkom u okviru kup takmičenja u organizaciji Odbojkaškog saveza Federacije BiH i Odbojkaškog saveza Republike Srpske u završnicu odbojkaškog kupa Bosne i Hercegovine kvalifikovali su se sljedeći klubovi:

ŽENSKA KONKURENCIJA – ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko, OK „Kula-Gradačac“ Gradačac, ŽOK „Gacko“ Gacko i ŽOK „Smeč“ Lukavac;

MUŠKA KONKURENCIJA – OK „Mladost“ Brčko, OK „Kakanj 78“ Kakanj, OK „Borac“ Banja Luka i OK „Bosna“ Kalesija.

Titulu pobjednika u ženskoj konkurenciji iz 2017. godine brani ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko, dok će OK „Mladost“ Brčko braniti titulu osvojenu u muškoj konkurenciji.

Finalni turniri kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu su 09/10.03.2018. godine u muškoj i 10/11.03.2018. godine u ženskoj konkurenciji. Navedeni termini podložni su promjenama u zavisnosti od eventualnog TV prijenosa finalnih utakmica kupa BiH, saopćeno je iz Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.


Podsjećamo, OK “Kula-Gradačac” osvajač je pehara kupa Bosne i Hercegovine 2012. godine, savladavši ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 3:0. U polufinalu su izabranice trenara Branislava Franića bile bolje od Jahorine slaveći sa 3:1, a istim rezultatom odbojkašice Radnika pobedile su ekipu Gacka.

Pehar pobjednicama kupa BiH u sezoni 2011/12. kapitenu OK “Kula-Gradačac”, Denisi Huseinbašić, uručio je potpredsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović. Za najbolju odbojkašicu završnog turnira proglašena je Amila Gopo iz Kule. Njoj je novčanu nagradu uručio selektor ženske odbojkaške reprezentacije BiH Hamid Subašić.

U pobjedničkom timu igrala je na poziciji libera bivša reprezentativka BiH Erna Sinanović, koja je 3. januara 2018. godine poginula u saobraćajnoj nesreći na putu Živinice-Kalesija.

OK Kula-Gradačac: Jovana Filipović, Ajla Jašarević, Nejra Osmanlić, Esra Peštalić, Sanja Kojić-Đurić, Erna Sinanović, Anđelka  Radišković, Dražena Zarić, Amila Gopo, Biljana Đokić, Denisa Huseinbašić, Eldina Gubaljević i Lejla Ramić. Trener: Branislav Franić. Predsjednik kluba: Nihad Vejzović.

Osvajanje pobjedničkog pehara i naslov pobjednika kupa BiH u odbojci za žene je najveći uspjeh kluba iz Gradačca.

Radio Gradačac / Odbojkaški savez BiH / Foto: Redžep Kadrić

Comments are closed.

YouTube