Najnovije vijesti

Podržimo mlade i uspješne, naše gradačačke!!

30/04/2020 | objavio Radio Gradačac
Podržimo mlade i uspješne, naše gradačačke!!
Tuzlanski kanton

Radio Kameleon je nedavno pokrenuo projekat “Challenge BigBang” kao platformu koja prepoznaje nove lidere među mladima, predstavlja i ističe inspirativne zvijezde iz komšiluka (susjedstva). 

Cilj projekta je prezentacija uspješnih lidera mladih (#HEROJIGENERACIJE), kreiranje novih „roll-modela“ u javnosti TK. Isticanje njihove bitne uloge za bolju i snažniju BiH. BIGBANG GENERACIJA je nova generacija mladih lidera koji postižu rezultate ali i inspirišu druge da krenu putem razvoja i napretka, navedeno je u predstavljanju projekta.

Kroz projekat se biraju “Heroji generacije” u deset kategorija, a u prvom krugu je od svih prijavljenih žiri izabrao 75 kandidata od 13 do 19 godina od kojih će njih 30 sa najviše podrške ući u drugi krug izbora. Dobitnici priznanja se biraju žiriranjem i online glasanjem na website-u bigbang.ba.

U toku je izbor 30 najuspješnijih, a među kojima su i 4 mlade osobe iz Gradačca. Prema nezvaničnim informacijama, ovaj dio traje do 3. maja, nakon čega će se od njih 30 dalje birati “Heroji generacije”.

U svakoj kategoriji se online glasanjem može dati po jedan glas, zato vas pozivamo da podržite naše mlade i uspješne sugrađane na sljedećim linkovima i kategorijama:

Dženita Begović – Umjetnost i kultura

Emina Džidić – Nauka i obrazovanje

Amra Deliomerović – Poduzetništvo i startup

Sadin Mulahalilović – Sport

Najviše izgleda za prolazak u naredni krug glasanja imaju Dženita Begović i Sadin Mulahalilović koji su trenutno drugoplasirani u svojim kategorijama (Umjetnost i kultura i Sport), ali vaši glasovi svakako mogu doprinijeti da i ostali kandidati iz Gradačca prođu među 30 najuspješnijih, zato klikom na postavljene linkove dajte svoju podršku našim mladim i uspješnim, gradačačkim …

Radio Gradačac / bigbang.kameleon.ba

Comments are closed.

YouTube