Najnovije vijesti

Pokaznom vježbom mladi obilježili Nedjelju Crvenog križa u Gradačcu

10/05/2017 | objavio Radio Gradačac
Pokaznom vježbom mladi obilježili Nedjelju Crvenog križa u Gradačcu
Udruženja građana

U periodu od 8. – 15. maja sve organizacije u strukturi Crvenog križa Federacije BiH obilježavaju Svjetski dan i Nedjelju Crvenog križa. Tim povodom mladi aktivisti Crvenog križa Gradačac u gradskom parku organizovali su pokaznu vježbu iz prve pomoći i tom prilikom sugrađanima demonstrirali postupke i načine ponašanja u kriznim situacijama.

Demonstrirali su postupak reanimacije, saniranje slomljene podlaktice i tretman osobe koja je u besvjesnom stanju, što je naišlo na veliko interesovanje.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koja se provodi u povodu Nedjelju Crvenog križa na području općine Gradačac. U srednjim školama bit će održane radionice o vrijednostima i principima Crvenog križa, dok se u svim školama vrši prodaja markica ovog društva, a sva prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe.

Okosnicu aktivnosti Crvenog križa Gradačac posljednjih nekoliko godina čine mladi volonteri. Trenutno ih je kroz različite aktivnosti angažovano 30-ak, uz otvoren poziv svima koji žele da volontiraju i budu posvećeni humanom radu.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube