Najnovije vijesti

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježja obilježen 6. april – Dan oslobođenja Gradačca u 2. svjetskom ratu

07/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Polaganjem cvijeća na spomen-obilježja obilježen 6. april – Dan oslobođenja Gradačca u 2. svjetskom ratu
GRADAČAC

Ove godine, zbog higijensko epidemiološke situacije i mjera suzbijanja pandemije koronavirusa, nije bilo javnog i svečanog obilježavanja 6. aprila – Dana oslobođenja Gradačca u II svjetskom ratu. Delegacija grada Gradačac, boračkih organizacija i članovi Udruženja antifašista i boraca NOR-a Grada Gradačac su odali počast i položili cvijeće na spomen-obilježju poginulim borcima NOR-a i civilnim žrtvama fašističkog terora 1941.-1945. godine kao i na spomen-obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata 1992.-1995. godine.

Ovim putem gradonačelnik Edis Dervišagić upućuje čestitke svim građankama i građanima grada Gradačac povodom ovog  značajanog datuma i ističe da je sjećanje na datume u borbi protiv fašizma imaju za cilj podsjećanja na važnost borbe protiv fašizma i obaveze stvaranja demokratskog i tolerantnog društva među svim građanima Bosne i Hercegovine.

 

Podsjećamo da je u borbi protiv fašizma, učestvujući u NOR-u od 1941. do 1945. godine, sa područja Gradačca bilo 1390 boraca u raznim jedinicama širom Jugoslavije.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube