Najnovije vijesti

POLICIJSKA UPRAVA GRADAČAC: Saopštenje za javnost

25/12/2019 | objavio Radio Gradačac
POLICIJSKA UPRAVA GRADAČAC: Saopštenje za javnost
Bezbjednost

– U povodu obilježavanja vjerskih i novogodišnjih praznika.

Prethodnih godina, u najvećem broju djeca i omladina, su koristla pirotehnička sredstva, podcjenjujući ili zanemarujući opasnosti po sebe i druge, pa podsjećamo građane na odredbe Zakonom o javnom redu i miru TK-a :

– ko na javnom mjestu posjeduje, ustupa, prodaje, kupuje ili nudi petarde i druga pirotehnička sredstva, bez odobrenja nadležnog organa, kaznit će se novčanom kaznom od 100 do 1000 KM (član 3. stav 1. tačka 24. Zakona o JRiM TK-a)

Dok je za pravno lice za počinjen prekršaj propisana kazna od 200 do 2000 KM, a za odgovorno lice u pravnom licu propisana je novčana kazna od 100 do 1000 KM (član 3. stav 1. tačka 24. Zakona o JRiM TK-a u vezi člana 10. istog Zakona) a sve u vezi člana 1 i 3 Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o JRiM TK-a.

– ko na javnom mjestu ili iz stana puca iz vatrenog oružja, pali rakete, petarde ili sličan eksplozivni  ili zapaljivi materijal, bez odobrenja nadležnog organa, kaznit će se novčanom kaznom od 150 do 1.500 KM. (član 3. stav 1. tačka 25. navedenog Zakona).

Ovim putem molimo sve građane da se suzdrže od ovakvih ili sličnih aktivnosti a policijski službenici Policijske stanice Gradačac će preduzeti  sve potrebne preventivne i represivne mjere iz svoje nadležnosti kako bi za sve građane obezbijedili sigurno okruženje u vrijeme predstojećih praznika. 

Kontakt telefoni dežurne službe Policijske stanice Gradačac: 035/817-202 ili 122.

Radio Gradačac / PU Gradačac

Comments are closed.

YouTube