Najnovije vijesti

POREZNA UPRAVA FBIH: U Gradačcu izvršeno 27 inspekcijskih nadzora

30/04/2019 | objavio Radio Gradačac
POREZNA UPRAVA FBIH: U Gradačcu izvršeno 27 inspekcijskih nadzora
GRADAČAC

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 29. aprila 2019. godine na području općine Gradačac izvršili 27 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, trgovinsku, djelatnost prodaje mesa i mesnih prerađevina i druge uslužne djelatnosti.

U ovim aktivnostima inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su 3 neprijavljena radnika i 6 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanje neprijavljenih radnika i neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćena su 2 objekta, a u 17 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 38.500 KM.

Porezna uprava se zahvaljuje svim poreznim obveznicima koji uredno izvršavaju svoje porezne obaveze i poziva sve porezne obveznike da svoje obaveze blagovremeno izvršavaju, dobrovoljno prijavljuju i plaćaju, da prijave svakog radnika, odnosno da posluju u skladu sa poreznim i drugim važećim propisima, jer je to najbolji i najsigurniji način poslovanja. Svoj novac koristite za unapređenje poslovanja, investicije, razvoj, za isplatu plaća zaposlenicima, a ne da teško zarađeni novac trošite na plaćanje kazni i kamata.

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone. Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od 6 mjeseci.

Radio Gradačac / Porezna uprava FBiH

Comments are closed.

YouTube