Najnovije vijesti

Posjeta predstavnika udruženja “Koraci nade” Gradu Gradačac

01/11/2023 | objavio Radio Gradačac
Posjeta predstavnika udruženja “Koraci nade” Gradu Gradačac
GRADAČAC

Danas je u zgradi gradske uprave održan sastanak predstavnika udruženja “Koraci nade” i predstavnika Grada Gradačac gdje su predstavljene dosadašnje aktivnosti ovog udruženja na području grada Gradačac.

Centar za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” od 2019. godine realizuje svoje aktivnosti i na području grada Gradačac uz finansijsku i materijalnu podršku kroz javne pozive Grada Gradačac.

Te aktivnosti se odnose na multidisciplinarni pristup i rad sa djecom i mladima sa invaliditetom. Na početku ovog projekta u Gradačcu je planirano da stručni tim koji se sastoji od logopeda, somatopeda i fizioterapeuta pruži individulanu podršku za 15-20 djece sa invaliditetom od 0 do 10 godina. Zahvaljujući predanom stručnom radu koji je prepoznat  od strane roditelja sa područja grada Gradačac i korisnika nakon četiri godine rada odjeljenje je udvostručilo broj korsnika na 43.

Gradonačelnik Edis Dervišagić sa saradnicima obećao je nastavak finansijske i materijalne podrške radu Odjeljenja za ranu rehabilitaciju ovog udruženja u Gradačcu u skladu s novim brojem korisnika i istakao je da ovo predstavlja svijetli primjer multidisciplinarnog pristupa i rada sa djecom i mladima sa invaliditetom.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube