Najnovije vijesti

Poslodavci iz Gradačca i Srebrenika nezadovoljni predloženom trasom autoputa Tuzla-Orašje

07/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Poslodavci iz Gradačca i Srebrenika nezadovoljni predloženom trasom autoputa Tuzla-Orašje
Biznis

Juče u popodnevnim satima u Srebreniku sastali su se poslodavci sa područja gradova Gradačac i Srebrenik. Tema razgovora je bila pretpostavljena trasa autoputa Tuzla-Orašje. Nepodijeljeno je mišljenje poslodavaca da pretpostavljena trasa budućeg autoputa ne odražava zadovoljenje interesa poslodavaca i građana ovih gradova ali i poslodavaca i građana sa područja Tuzlanskog kantona.

Tim prije što sa područja ove dvije lokalne zajednice dolaze najveći izvoznici u Bosni i Hercegovini pa bi svaka vrsta komunikacijske izolacije predstavljala potencijalnu prijetnju gubitku izvoznih tržišta, što bi u konačnici dugoročno ostavilo nesagledive posljedice na razvoj privrednih potencijala u ovim gradovima i gubitak radnih mjesta. 

Jednoglanso je zaključeno da najkasnije tokom slijedeće sedmice treba održati hitan sastanak sa Premijerom FBiH, Premijerom TK, gradonačelnicima gradova Gradačac i Srebrenik te delegacijom poslodavaca koju će sačinjavati predstavnici udruženja poslodavaca Gradačac i Srebrenik i predstavnik Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona u vezi sa navedenim, ističe Ramiz Karić, predsjednik Upravnog odbora Grupacije poslodavaca TK.

Radio Gradačac 

Comments are closed.

YouTube