Najnovije vijesti

Potpisan sporazum o realizaciji programa volontiranja

25/07/2019 | objavio Radio Gradačac
Potpisan sporazum o realizaciji programa volontiranja
Tuzlanski kanton

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Elvir Mujkanović potpisao je danas sa direktorom JU Služba za zapošljavanje TK Senadom Muhamedbegovićem Sporazum o realizaciji 8. programa sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica.

Prema riječima ministra Mujkanovića pristiglo je 86 zahtjeva, nakon čega je utvrđena konačna rang lista i 77 kandidata će imati mogućnost obavljanja volonterskog staža. Za te namjene su, prema riječima ministra Mujkanovića, predviđena sredstva za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima  za raspodjelu korisnicima boračko-invalidske zaštite u 2019. godini, u ukupnom iznosu 550 hiljada KM. 

Ministarstvo će u avgustu raspisati javni poziv za učešće poslodavaca sa rokom trajanja od 15 dana a kandidati će svoj prvi radni angažman zasnovati od 1. oktobra 2019. godine.

Svi rangirani kandidati na Konačnoj listi branitelja i članova njihove porodice (objavljenoj na web stranici Vlade TK) kojima se u Budžetu Tuzlanskog kantona obezbjeđuju sredstva za obavljanje volonterskog staža/stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa za 2019. godinu, imaju pravo i mogu do okončanja Javnog poziva izvršiti obilazak poslodavaca kod kojih su zainteresovani obaviti stručno osposobljavanje, te ih informisati o prijavi na javni poziv.

Radio Gradačac / Vlada TK / Foto: SZZTK

Comments are closed.

YouTube