Najnovije vijesti

Potpisan ugovor o refundaciji 400.000 KM iz vodnih naknada TK za sufinansiranje projekta “Vodosnabdijevanje Gradačca”

23/05/2020 | objavio Radio Gradačac
Potpisan ugovor o refundaciji 400.000 KM iz vodnih naknada TK za sufinansiranje projekta “Vodosnabdijevanje Gradačca”
GRADAČAC

Jučer je u zgradi gradske uprave Grada Gradačac potpisan ugovor o prenosu sredstava između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona i Grada Gradačac. 

Radi se o sufinansiranju, tj. refundaciji dijela troškova nastalih realizacijom projekta „Vodosnabdijevanje Gradačca” za koji su obezbjeđena sredstva iz vodnih naknada u iznosu od 400.000 KM. Ugovor su potpisali gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Mustafa Šakić, uz prisustvo ministra pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Elvira Herčinovića.

Nažalost, građani su ostali uskrađeni za video prilog sa ovog događaja jer se novinarska ekipa koja se pola sata prije dolaska delegacije Vlade TK prijavila da će pratiti ovaj događaj, u terminu predviđenom za izjave nije pojavila.  Grad Gradačac odbacuje sve optužbe za namjerno uskraćivanje medijskih sloboda i kao i do sada ostaje otvoren za saradnju za sve zainteresovane medije.

U proteklom periodu ugostili smo brojne TV ekipe poput FTV, BHT, HAYAT, FACE TV, PINK BH, NOVA BH, RTV TK, OTV, HTV i mnoge druge i nikada niti jedan novinar nije ostao uskraćen za dogovorenu reportažu ili izjavu. Pozivamo sve zainteresovane medije da i dalje prate i izvještavaju javnost o svim bitnim dešavanjima vezanim za rad gradske uprave.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube