Najnovije vijesti

Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacije u Ledenicama Gornjim i Donjim

20/09/2018 | objavio Radio Gradačac
Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacije u Ledenicama Gornjim i Donjim
GRADAČAC

Danas je u Gradačcu potpisan drugi ugovor o izvođenju radova u okviru projekta „Vodosnabdijevanja Gradačac“. Radi se o dijelu koji se odnosi na izgradnju kanalizacione mreže u sjevernom dijelu općine.

Ugovorom između JP Komunalac i općine Gradačac s jedne strane i izvođača radova konzorcija preduzeća “Buk promet” iz Bijeljine  i “Balegem” Gradačac  ugovoreni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ledenicama Gornjim i Ledenicama Donjim u dužini 17,5 km. Vrijednost radova je 3.123.528 KM sa PDV-om, a rok završetka je 31.12.2019. godine. Izgradnja se finansira grant (donatorskim) sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA) uz administraciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Realizacijom projekta biće obezbjeđena i zaštita od otpadnih voda vodozaštitnog područja izvorišta Okanovići sa kojeg se pitkom vodom snabdijevaju potrošači u gradskoj zoni.

Osim ovoga, u toku je isporuka opreme finansirane donatorskim sredstvima Češke razvojne agencije (ČRA) u vrijednosti oko 1,1 milion eura za kanalizacionu mrežu dužine preko 20 km u još nekoliko naselja, što je također dio od ukupno oko 40 km nove kanalizacione mreže predviđene projektom Vodsnabdijevanja Gradačac. Ugovor za izvođenje radova u naselju Škorići je već potpisan i radovi će uskoro početi, a u toku je tender za odabir izvođača za naselja Sibovac, Bagdale, Vida i dio gradskog područja kod Doma zdravlja. Uz donaciju ČRA, ovaj dio projekta je podržan i grant sredstvima Fonda za zaštitu okoliša FBiH i budžetskim sredstvima općine Gradačac.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube