Najnovije vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli namjenskih sredstava za kapitalne investicije

15/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Potpisani ugovori o dodjeli namjenskih sredstava za kapitalne investicije
Tuzlanski kanton

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić danas je sa gradonačelnicima i načelnicima, te ovlaštenim predstavnicima gradova i općina u Tuzlanskom kantonu potpisala ugovore o dodjeli namjenskih sredstava za kapitalne investicije u oblasti energijske efikasnosti i zaštite okolice. Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora je 409.350 KM, a ugovori su potpisani za realizaciju projekata u pet lokalnih zajednica.

Gradu Gradačcu je, za poboljšanje kvalitete voda, odnosno rekonstrukciju postojećih azbestnih cijevi, vodovoda nedovoljnog kapaciteta i dotrajale mreže u urbanom dijelu grada Gradačac, odobreno 161.250,00 KM, dok je Općini Teočak za instalaciju LED rasvjete na šetalištu odobreno 13.500,00 KM.

Gradu Lukavcu je u okvirima ovog Programa, za projekat toplifikacije, odnosno izmjenu trase vrelovoda u sektoru A, prema industrijskoj zoni sa izmjenom prolaza toplovoda ispod željezničkog kolosijeka na pruzi Tuzla – Doboj  odobreno 184.650,00 KM.

Za projekat utopljavanja, odnosno za uređenje Doma u MZ Šibošnica, Općini Čelić je dodijeljeno 13.500,00 KM, a također za projekat toplifikacije upravne zgrade i područne ambulante MZ Brijesnica Velika Općini Doboj Istok je dodijeljeno 36.450,00 KM. 

Ministrica Ajšić je izrazila zadovoljstvo danas potpisanim ugovorima, kao i činjenicom da su Ministarstvo i Vlada Tuzlanskog kantona u prilici pomoći realizaciju projekata koji će direktno doprinijeti kvalitetnijim uslovima života građana u Tuzlanskom kantonu, saoćilo je Odjeljenje za informisanje. 

Radio Gradačac / Vlada TK

 

Comments are closed.

YouTube