Najnovije vijesti

Potpisani ugovori sa korisnicima Državnog projekta stambenog zbrinjavanja

31/10/2018 | objavio Radio Gradačac
Potpisani ugovori sa korisnicima Državnog projekta stambenog zbrinjavanja
FBiH/BiH

U Gradačcu su potpisani ugovori sa sedam korisnika Državnog projekta stambenog zbrinjavanja. Ugovori su potpisani od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Općine Gradačac i korisnika sredstava za obnovu stambenih objekata.

Državni projekat stambenog zbrinjavanja, u okviru Regionalnog stambenog programa u BiH, ima za cilj stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica koja su bez domova ostala od 1992. do 1995. godine. Ovaj zajednički program je rijedak primjer projekata koji podrazumijevaju regionalnu saradnju država Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Općina Gradačac s višim nivoima vlasti radi na rješavanju problema zbrinjavanja raseljenih i izbjeglih lica na području općine Gradačac. Danas potpisujemo sedam ugovora za obnovu stambenih objekata a u narednom periodu doći će do implementacije projekta CEB II (Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja). Radi se o izgradnji i rekonstrukciji oko 80 stambenih jedinica na području općine Gradačac, rekao je općinski načelnik Edis Dervišagić.

Izvršena je  primopredaja i tehnički prijem pet kuća za povratnike na području općine Gradačac u okviru projekta Saudijskog razvojnog fonda, saopćeno je iz Općine Gradačac.

Radio Gradačac / Općina Gradačac

Comments are closed.

YouTube