Najnovije vijesti

Potvrđena zajednička volja da se za Zvijezdu nađe najbolje rješenje

06/07/2020 | objavio Radio Gradačac
Potvrđena zajednička volja da se za Zvijezdu nađe najbolje rješenje
Nogomet

Nakon današnjeg sastanka predstavnika gradske uprave Gradačca i članova Upravnog odbora NK „Zvijezda“ izvjesno je da neće doći do gašenja kluba. Otkazana je za danas sazvana vanredna sjednica Skupštine NK “Zvijezda” Gradačac.

Kako je za Radio Gradačac potvrdio Šefik Moćić, predsjednik Upravnog odbora Kluba još uvijek nije definisan model po kojem će se omogućiti opstanak kluba ali postoji zajednička volja da se za Zvijezdu nađe najbolje rješenje.

Nitko ne želi da klub prestane finkcionisati ili ide u niži rang takmičenja. Od četiri moguće varijante za izlazak iz krize došli smo do neke pete, po kojoj bi se išlo da se napravi reprogram duga a da Zvijezda nastavi sa takmičenjem i sa smanjenim mjesečnim sredstvima uđe u novu sezonu. Još uvijek nismo postigli konačan dogovor oko toga i u naredna dva dana bi trebali iznaći najbolje rješenje, koje ćemo ponuditi na zajedničkom sastanku. Zbog toga je otkazana vanredna sjednica Skupštine NK „Zvijezda“ koja se trebala održati danas u 19 sati, rekao je Šefik Moćić.

Novi sastanak predstavnika gradskih vlasti i Uprave Zvijezde trebao bi se održati u srijedu, 08. jula, kada će se konačno znati da li će klub utemeljen 1922 godine nastaviti sa takmičenjem u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube