Najnovije vijesti

Potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Srebreniku

29/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Srebreniku
Tuzlanski kanton

Štab civilne zaštite Srebrenik danas se oglasio na svojoj facebook stranici sa informacijom da je potvrđen prvi slučaj zaraze na području Srebrenika u naselju Srednja Špionica.

Informaciju sa zapisnikom sa vanredne sjednice Štaba CZ Srebrenik prenosimo u cjelosti.

Poštovani sugrađani, nakon što je i na području Srebrenika utvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom COVID-19, moramo uložiti dodatne napore kako bi zaštitili sebe i sve oko nas. Nema mjesta panici, ali vas pozivam na dodatni oprez i suzdržavanje od društvenih kontakata.

Na vanrednoj sjednici Štaba smo usvojili konkretne mjere i zaključke kojima se kompletno naselje Srednja Špionica stavlja u karanten. Trenutno se radi na epidemiološkom snimanju stanja osoba u Srednjoj Špionici, a uzeti će se i brisevi od osoba koje imaju sumnju na zarazu koronavirusom.

Pozivam vas da u ovim teškim vremenima zajedničkim snagama i djelovanjem što prije zaustavimo širenje koronavirusa (COVID-19). Štab civilne zaštite Grada Srebrenika u saradnji sa nadležnim institucijama radi 24 sata dnevno sa svim raspoloživim resursima i ljudstvom, kako bismo što bolje zaštitili stanovništvo Srebrenika.

Ostanite kući, ne izlazite bez prijeke potrebe i poštujte odluke i naredbe nadležnih! Brinite za sebe i svoje najmilije. 

Radio Gradačac / Štab CZ Srebrenik / Foto: radiosrebrenik.ba

Comments are closed.

YouTube