Najnovije vijesti

Povećan nivo vode u lateralnom kanalu u Omeragićima

30/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Povećan nivo vode u lateralnom kanalu u Omeragićima
GRADAČAC

Usljed kišnih padavina koje nas prate posljednjih nekoliko dana, povremeno i pojačanog intenziteta kao što je bio slučaj danas u jutarnjom satima, došlo je do blažeg porasta nivoa vode u pojedinim lokalnim vodotocima, posebno u ravničarskom dijelu općine Gradačac.

Takva situacija danas je zabilježena u lateralnom kanalu na području naselja Omeragići, gdje je primijetan porast nivoa vode i izlijevanje na niže zemljišne parcele uz sami kanal. Kako se može vidjeti na fotografijama, stanje još uvijek nije alarmantno, a obzirom na najavljeno slabljenje padavina krajem dana i sutra, očekuje se smanjenje nivoa i vraćanje vode u korito.

Prema informacijama našeg dežurnog meteorologa Sevreta Džaferovića koje smo dobili jutros u 8 sati, u posljednja 24 sata na području općine Gradačac palo je u prosjeku 28 litara kiše po metru kvadratnom

Kako saznajemo u Službi Civilne zaštite Gradačac, izlijevanje vode na poljoprivredno zemljište u visini oko 10 cm zabilježeno je iz korita Male Tinje na području Vučkovaca i Srnica Donjih. Zasada nisu ugroženi objekti, osim jednog koji je, zbog svog položaja, u stalnoj opasnosti od plavljenja u slučaju značajnijih kišnih padavina.

Radio Gradačac / Foto: Elvedin Kavazović

Comments are closed.

YouTube