Najnovije vijesti

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio Gradačac

01/06/2018 | objavio Radio Gradačac
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio Gradačac
FBiH/BiH

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, tokom jučerašnje posjete Gradačcu sastao se i razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji i odnosima u općini s načelnikom općine Gradačac Edisom Dervišagićem i vijećnikom u Općinskom vijeću Marijanom Šimićem.

Čavara je izrazio zadovoljstvo suradnjom na lokalnoj razini u Gradačcu između vijećnika HDZ-a BiH i općinskih struktura vlasti.

Načelnik Dervišagić zahvalio je predsjedniku Čavari za potporu projektima koji su važni za Gradačac, a koji su dugo čekali na suglasnost federalnog Parlamenta.

Na sastanku je dogovorena buduća suradnja na temelju uvažavanja pozicija koje ima općina Gradačac, te je izraženo obostrano nezadovoljstvo obnovom kuća povratnika, prvenstveno Hrvata.

Vijećnik Šimić istaknuo je da određene strukture s više razine vlasti smatraju da Gradačac nije povratničko mjesto i zbog toga nisu udovoljavali zahtjevima za obnovu  kuća hrvatskih povratnika.

O stanju u župi Sv. Marka Evanđelista i projektima obnove župne crkve, predsjednik Federacije BiH razgovarao je s župnikom Markom Hrskanovićem koji je istaknuo kako je župa ustanovljena 1868. godine.

Predsjednik Čavara prihvatio je da bude pokrovitelj  150. godišnjice od utemeljenja župe koje će se obilježiti krajem sedmog mjeseca ove godine.

 

Radio Gradačac / Tekst i foto: Zoran Matkić

Comments are closed.

YouTube