Najnovije vijesti

Predsjedništvo Sportskog saveza donijelo odluku o dodjeli priznanja za najbolje sportiste

02/02/2018 | objavio Radio Gradačac
Predsjedništvo Sportskog saveza donijelo odluku o dodjeli priznanja za najbolje sportiste
Manifestacije

Predsjedništvo Sportskog saveza općine Gradačac danas je donijelo odluku o proglašenju najuspješnijih sportista, trenera i sportskih kolektiva u 2017. godini. Na današnjoj sjednici razmatran je prijedlog žirija za dodjelu priznanja na manifestaciji „Izbor sportiste godine – Gradačac 2017“.

Priznanja će biti uručena najuspješnijim u 14 kategorija, a svečana ceremonija će se održati u ponedjeljak, 5. februara, u sportskoj dvorani Gradačačkog sajma od 19,00 sati. Tim povodom, organizatori ove tradicionalne manifestacije pozivaju sportske klubove, rekreativce i stanovnike općine Gradačac da prisustvuju svečanoj ceremoniji izbora sportiste godine „Gradačac 2017“. Ulaz je slobodan uz bogat kulturno-zabavni program.

Predsjedništvo Sportskog saveza općine Gradačac je na prijedlog žirija, na današnjoj sjednici, donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Pravila za izbor sportiste godine na općini Gradačac. Tako će za 2017. godinu biti proglešene tri najuspješnije sportistkinje Gradačca, od kojih će prvoplasirana dobiti priznanje „Sportistkinja u ženskoj kategoriji“. 

Ovim izmjenama Pravila sportistkinje će imati isti status kao i sportisti u muškoj kategoriji, jer je do sada proglašavana samo najuspješnija sportistkinja ali ne i drugoplasirana i trećeplasirana sportašica.

Predsjedništvo je donijelo odluku da kandidati za dobijanje priznanja u kategoriji najuspješnijih sportista i trenera moraju biti aktivni najmanje dvije kalendarske godine u kontinuitetu na prostoru općine Gradačac. Ovo pravilo će se primjenjivati od 01.01.2018. godine.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube