Najnovije vijesti

Predstavljanje Kataloga potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva TK

28/07/2018 | objavio Radio Gradačac
Predstavljanje Kataloga potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva TK
Tuzlanski kanton

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona je u saradnji sa USAID Projektom jačanja institucija vlasti i procesa u BiH (SGIP), finaliziralo pripremu i izradu prvog Kataloga potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva Tuzlanskog kantona. S tim u vezi, Ministarstvo privrede i USAID/SGIP Projekat organizuju predstavljanje Kataloga u srijedu, 01. augusta 2018. godine, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, sa početkom u 11 sati.

Uzimajući u obzir da je na Tuzlanskom kantonu identificirano preko 40 potencijalnih JPP projekata koji su predstavljeni u prvom izdanju Kataloga, te da ukupna vrijednost svih identificiranih projekata iznosi blizu 340 miliona konvertibilnih maraka, vjerujemo da će svim učesnicima prezentacije biti predstavljena jedna šira dimenzija o potencijalima koje javno-privatno partnerstvo pruža za naš Kantona i dodatni uvid u sve sfere javnih usluga u kojima javno-privatno partnerstvo može biti optimalno sredstvo saradnje između javnog i privatnog sektora.

Prezentaciji će prisustvovati predstavnici svih javnih tijela (organi uprave, upravne organizacije, javna preduzeća, javne ustanove) te predstavnici privrednog sektora sa područja Tuzlanskog kantona.

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube