Najnovije vijesti

Predstavljen Zbornik dječijih radova na temu “Bosna i Hercegovina kakvu želim”

29/01/2019 | objavio Radio Gradačac
Predstavljen Zbornik dječijih radova na temu “Bosna i Hercegovina kakvu želim”
FBiH/BiH

U Sarajevu je 10. januara 2019. godine predstavljen Zbornik dječijih radova na temu “Bosna i Hercegovina kakvu želim” u izdanju Bosanke knjige. 

Izdavačka kuća Bosanska knjiga raspisala je konkurs u novembru prošle godine za učenike osnovnih škola na području Federacije BiH za literarne radove na temu „Bosna i Hercegovina kakvu želim“ na koji su se odazvali i učenici sa područja općine Gradačac.

Sretni smo jer se našem pozivu odazvao veliki broj učenika sa preko 320 radova iz 80 škola, što je našem žiriju zadalo mnogo problema. Od mnoštva pristiglih radova trebalo je ocijeniti i izdvojiti deset najboljih. Zahvaljujemo se svim školama i učenicima na poslanim radovima, čestitamo najboljima uz obećanje da nećemo stati na ovome, poručili su iz Bosanske knjige Sarajevo.

U Zborniku je objavljeno i 27 radova učenika osnovnih škola sa područja općine Gradačac. Među deset nagrađenih radova je i pjesma Adina Nezića, učenika IV-a razreda JU OŠ „Hasan Kikić“, Gradačac.

Među objavljenim radovima najviše je učenika iz OŠ „Hasan Kikić“ Gradačac: Adin Nezić (IV-a), Amel Halilović (VIII-b), Anes Muminović (III), Azra Omerović (III), Dalila Omerović (IX-a), Edina Smajlović (IV-a), Faris Pekarić (IX-a), Hatidža Aščić (VIII-a), Lejla Džinić (VII-a), Majda Perezović (III), Minela Bajramović (VI-a), Namik Mešanović (III-1), Nejla Aščić (VI-a), Rania Kukuruzović (IX-a), Razim Vuković (V-a) i Vedad Skender (V-a).

U Zborniku su objavljeni i radovi učenika OŠ „Edhem Mulabdić“ Međiđa Donja: Jukan Amila (IV-c) i Nadije Hasanović (IV-c).

Iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac objavljeno je pet učeničkih radova: Melisa Simnica (VII-c), Ajna Osmić (VI-b), Amina Subašić (VII-c), Nina Lazić (VIII-c) i Mateja Radić (VIII-c). Njihova mentorica je bila Sanela Rabić.

Stručni žiri odabrao je i tri rada učenika OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Zelinja Donja. To su literarni radovi učenika Amele Tokić (VIII-b), Dženite Begović (VIII-b) i Amna Alić (VII-a).

Svoje mjesto u Zborniku našla je i Amra Rabić učenica IX-b razreda OŠ „Hamdija Kreševljaković“ Kamberi a njena mentoica je bila profesoricaEmira Beširović.

 

Zbornik svih radova možete pogledati i preuzeti na web stranici Izdavačke kuće Bosanska knjiga, učesnici će ga dobiti na mail s kojeg su poslali radove.

 

Radio Gradačac / Bosanska knjiga

 

Comments are closed.

YouTube