Najnovije vijesti

Preduzeće “Ildi-Metal” Gradačac zapošljava preko 40 radnika i proizvodnju u cjelosti izvozi u EU

15/11/2019 | objavio Radio Gradačac
Preduzeće “Ildi-Metal” Gradačac zapošljava preko 40 radnika i proizvodnju u cjelosti izvozi u EU
GRADAČAC

Gradonačelnik Edis Dervišagić je u okviru posjeta privrednim subjektima na području grada Gradačca boravio u preduzeću “lldi–Metal” d.o.o. Gradačac.  Ova firma osnovana je 2008. godine kao mala porodična firma, izvozno orijentisana koja posluje u oblasti metaloprerađivačke industrije. Tokom više od 10 godina poslovanja bilježi stalni rast i napredak.

Primjenjujući savremene CNC tehnologije ova firma vrši obradu svih vrsta metala i plastike, CNC glodanje, te svoje proizvode u cijelosti izvozi u zemlje EU. U svojim pogonima u Gradačcu i Gračanici trenutno upošljava preko 40 radnika, a u najavi je i širenje proizvodnih pogona u Gradačcu.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo viđenim i istakao da gradska uprava stoji na raspolaganju svim privrednicima na području grada Gradačca kako bi što više unaprijedili  poslovni ambijent i stvorili još bolje uslove za poslovanje i tako opravdali epitet Gradačca kao lokalne zajednice koja stvara povoljno poslovno okruženje za sve privrednike i potencijalne investitore.

U sposobnosti ove firme i vrhunske proizvode uvjerile su se brojne evropske kompanije sa kojima firma sarađuje. Uspješno poslovanje firme “Ildi–Metal” d.o.o. u pogledu upravljanja kvalitetom potvrđeno je certifikatom ISO 9001:2015.

“Ildi-Metal” d.o.o. posebnu pažnju pridaje razvoju potencijala svih članova svoga tima koje odlikuje stručnost, profesionalnost u pristupu poslu i spremnost za nove radne izazove.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube