Najnovije vijesti

Prema predračunu, rekonstrukcija Općinskig suda u Gradačcu bi koštala oko 360.000 KM

21/01/2020 | objavio Radio Gradačac
Prema predračunu, rekonstrukcija Općinskig suda u Gradačcu bi koštala oko 360.000 KM
Tuzlanski kanton

U Tuzlanskom kantonu je počela rekonstrukcija sudova u cilju poboljšanja uslova rada i efektnijeg rješavanja sporova. Neadekvatne sudnice i nedostatak prostora za arhiviranje neki su od problema koji otežavaju rad općinskih sudova.

Nakon Općinskog suda Tuzla, sljedeći prioriteti za rekonstrukciju su sudovi u Živinicama i Gradačcu. Troškovi rekonstrukcije zgrade Općinskog suda Živinice procijenjeni su na oko 750.000 KM. Predstavnici Grada Živinice spremni su sufinansirati ovaj važan projekat, po pola, sa Vladom Tuzlanskog kantona. U Općinskom sudu u Gradačcu također ima dosta predmeta za rješavanje, a uslovi nisu zadovoljavajući. Prema predračunu građevinskih firmi, rekonstrukcija bi koštala oko 360.000 KM. 

– Pored ova dva navedena, imamo još jedan, Općinski sud u Lukavcu koji je također u lošem stanju i treba proširenje.. Međutim ovdje imamo neriješeno pitanje imovinsko-pravnih odnosa. Dakle, ukoliko budu riješeni imovinsko-pravni odnosi stavićemo i ovaj opštinski sud na listu prioriteta”, sopšteno je iz Ministarstva pravosuđa i uprave TK.

Općinski sud Tuzla će u narednih dvadesetak dana biti premješten u nove prostorije, na mjestu gdje je ranije bio Dom Armije, a svečano otvaranje je planirano krajem marta.


TV PRILOG RTV TK


Radio Gradačac / RTV TK

Comments are closed.

YouTube