Najnovije vijesti

Premijer TK čestitao 1. maj – Praznik rada

01/05/2022 | objavio Radio Gradačac
Premijer TK čestitao 1. maj – Praznik rada
Tuzlanski kanton

U povodu 1. maja – Praznika rada premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke u povodu prvog maja, Praznika rada.

Ovaj praznik uvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti.

Danas, zbog globalnih kretanja, svjedoci smo da se radnici širom svijeta susreću sa brojnim izazovima, od nezadovoljavajućih uslova rada, do činjenice da plaće ne prate trendove povećanja cijena i uopće životnih troškova.

Svjesni te činjenice kao Vlada Tuzlanskog kantona poduzimamo brojne aktivnosti da uposlenicima u oblastima koje se finansiraju iz kantonalnog budžeta makar malo ublažimo izazove s kojima se susreću.

S tim u vezi apelujemo i na sve ostale poslodavce da u vremenu koje je obilježeno globalnom krizom zajednički uložimo maksimalne napore kako bismo mijenjali takvo stanje.

Borba za očuvanje postojećih, kao i za svako novo radno mjesto prioritet je u radu svakog ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona u cjelini, ali uz ovu borbu, naša nastojanja su i poboljšanje uslova rada i adekvatna finansijska naknada za urađeni posao.

U to ime, uz iskrene čestitke, svim građanima Tuzlanskog kantona želim da u miru i dobrom raspoloženju provedu predstojeći praznik rada.”

Radio Gradačac / Vlada TK

Comments are closed.

YouTube