Najnovije vijesti

Preminuo Milomir Odović, Željina legenda i bivši trener Zvijezde iz Gradačca

15/12/2020 | objavio Radio Gradačac
Preminuo Milomir Odović, Željina legenda i bivši trener Zvijezde iz Gradačca
Nogomet

Legendarni fudbaler FK Željezničar i bivši trener NK Zvijezda Gradačac, Milomir Odović preminuo je u 66. godini nakon duge i teške bolesti. Milomir Odović rođen je 26. marta 1955. godine u Ilijašu. Odoviću je prije više od dvije godine dijagnosticiran rak a preminuo je u rodnom Ilijašu.

Tokom igračke karijere igrao je na poziciji lijevog krila. Za Željezničar je debitovao 1974. godine i u dresu Plavih odigrao 230 utakmica postigavši 22 gola. U Želji je kao igrač proveo 11 godina, nakon čega je napravio transfer u Linz 1984. godine. Do kraja karijere je nastupao još za Spittal igrajući do 1987. godine. Karijeru je okončao u Bosni iz Visokog.

Željezničar je kao trener vodio u dva navrata, a klub je u njegovom mandatu bilježio dobre rezultate, posebno na evropskoj sceni. Na klupi Željezničara sjedio je i 2015. godine kada su Plavi igrali sjajno u Evropskoj ligi gdje su izbacili mađarski Ferencvaroš, a posljednji angažman na klupi s Grbavice imao je 2018. godine.

FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima. Oda majstore, počivaj u miru, saopćeno je iz FK Željezničar.

Milomir Odović je kao trener radio još u Slaviji, Veležu, GOŠK-u, Zvijezdi, Rudaru iz Kaknja, Čeliku iz Zenice i Olimpiku.


Uprava Zvijezde je 29. decembra 2012. godine donijela odluku da za šefa stručnog štaba imenuje iskusnog Milomira Odovića, trenera sa UEFA-pro licencom. Njegov prvi radni dan na stadionu Banja Ilidža bio je 3. januara naredne godine. Odovićevi asistenti bili su trener Amir Durgutović, pomoćni trener Nermin Huseinbašić, trener golmana Hazim Nukić i fitnes-trener Almir Mehić.

– Kolektiv našeg kluba upućuje iskreno saučešće porodici našeg bivšeg trenera Milomira, saopćeno je iz NK Zvijezda Gradačac.


Legendarni “Oda” osim kao vrhunski sportista, ostaće upamćen i kao dobar, tih i skroman čovjek.

Radio Gradačac / Reprezentacija.ba

Comments are closed.

YouTube