Najnovije vijesti

Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i eksplozivnih sredstava

22/02/2024 | objavio Radio Gradačac
Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i eksplozivnih sredstava
Bezbjednost

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela, dana 20. i 21.2.2024. godine izvršili operativnu akciju na više lokacija na području Tuzlanskog kantona. Riječ je o dvodnevnoj akciji policije provedenoj na jedanaest lokacija, kojom su bila obuhvaćena bezbjednosno-interesantna lica na području Tuzle, Lukavca, Srebrenika, Gračanice i Gradačca.

U akciji su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Teška krađa, Krađa, Nedozvoljena trgovina i Neovlaštena proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga: veća količina oružja, municije, eksplozivnih sredstava, cigareta, tehnički uređaji, te određena količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge (koje su dostavljene Kantonalnom tužilaštvu TK-a radi vještačenja), kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O realizovanim aktivnostima upoznato je Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona kojem će, nakon kompletiranja predmeta i dokumentovanja krivičnih djela, biti podneseni odgovarajući Izvještaji protiv više lica, saopćeno je iz MUP TK.

Radio Gradačac / MUP TK

Comments are closed.

YouTube