Najnovije vijesti

Priča uz jutarnji čaj: BRAVO ZA ŠKOLE NA DALJINU

27/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Priča uz jutarnji čaj: BRAVO ZA ŠKOLE NA DALJINU
Kolumna

O našem obrazovanju su se sve ove godine vodile polemike, i činjenica je da su reforme odavno trebale biti sprovedene. Nisu, radilo se u hodu po neusklađenim programima, sa puno politike i puno neslaganja. O svemu tome najmanje su se pitali učitelji i nastavnici. O djeci ne treba ni pričati.  

A onda dođe ova općesvjetska pošast i munjevitom brzinom okrene naopako naše živote, sve naše navike, način života i naša razmišljanja. Škole se vrlo brzo, skoro nevjerovatno brzo za naše prilike, transformiraju, primjenjujući i koristeći, na najbolji mogući način savremene tehnologije. On line razredi rade, a televizijske kuće konačno počinju sa školskim programom dajući puni doprinos ovom važnom segmentu društva. Škole na daljinu održavaju obrazovni sistem.

Svaka čast svima. Pregaocima u nastavi (znamo da tu nije bilo nikakve sistemske podrške), roditeljima, donatorima za internet priključke, i đacima koji prate nastavu. Televizijskim kućama i portalima.

Samo obrazovan čovjek je sretan čovjek, to da znate!!

I tako naši đaci, umjesto da vi idete u školu, škola je došla vama.  Tako će  ovi dani u zatvorenim prostorima prolaziti zanimljivije i brže. Poštujte trud koji čine vaši učitelji i nastavnici. Poštujte što za vas čine stariji. Vidite da kompjuteri, tableti i telefoni ne služe samo za igrice i tračeve.

A kad sve prođe, imaćemo po cijele dane fizičko (tjelesni odgoj), da razgibamo zglobove i mišiće i trčimo… trčimo…

Bravo za školu na daljinu …

Radio Gradačac / Vahid Klopić

Comments are closed.

YouTube