Najnovije vijesti

Prijatelji iz Dürena uručili vrijednu donaciju porodičnoj kući „Duga“ u Gradačcu

12/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Prijatelji iz Dürena uručili vrijednu donaciju porodičnoj kući „Duga“ u Gradačcu
GRADAČAC

Jučer je Gradačac posjetio naš prijatelj Peter Schumacher s delegacijom partnerskog grada Dürena. Peter Schumacher, dugogodišnji prijatelj  Gradačca, stanovnik našeg partnerskog grada Dürena je zajedno sa svojim timom biciklista posjetio “Dugu”, kako bi donirao vrijednu donaciju u iznosu od 5.330,21 eura za funkcionisanje ove kuće za djecu bez roditeljskog staranja. Kao i prethodnih godina svrha ovog plemenitog čina je humanost i afirmacija sportskih aktivnosti u plemenite svrhe.

Riječ je o hrabrom i zahtjevnom poduhvatu, obzirom da tim biciklista je prešao više od 1000 km, odnosno teritorij preko Njemačke, Austrije, Mađarske, Hrvatske do odredišta u Bosni i Hercegovini. Biciklisti su iz Njemačke krenuli 28. juna i danas su stigli u Gradačac kako bi realizovali humanu ideju pomoći djeci bez roditeljskog staranja u porodičnoj kući „Duga“ u Gradačcu.

Projekat je podržao i Frank Peter Ullrich, gradonačelnik našeg partnerskog grada Dürena.

Uz riječi zahvalnosti  prijateljima iz našeg partnerskog grada, gradonačelnik Edis Dervišagić izrazio je zahvalnost i poštovanje za ovaj hrabri, vrijedan poštovanja i nadasve humani podvig. Posebno se zahvalio  gospodi Peteru Schumacheru i Marcusu Seileru na realizaciji ove plemenite  misije koja također doprinosi svestranoj saradnji naših gradova.

Gosti iz Dürena ostaju u našem gradu do srijede uz program obilaska  udruženja, prirodnih i  kulturnih  znamenitosti grada Gradačac.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube