Najnovije vijesti

Prijem kod gradonačelnika Gradačca za hafizu Halimu Baturić

05/07/2020 | objavio Radio Gradačac
Prijem kod gradonačelnika Gradačca za hafizu Halimu Baturić
GRADAČAC

Halima Baturić je u ponedjeljak, 29.06.2020. godine, pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ-e proučila posljednje stranice Časnog Kur’ana te time stekla titulu hafiza Kur’ana.

Tim povodom gradonačelnik Edis Dervišagić upriličio je prijem za prvu hafizu Kur’ana koja je dobila ovu časnu titulu sa područja Gradačca. Prijamu je prisustvovao i Husein Kujraković, predsjedavajući Gradskog vijeća Gradačac.

Gradonačelnik Dervišagioć je uputio iskrene čestitke hafizi Halimi Baturić, njezinoj porodici, muhaffizu i svima koji su doprinijeli da nosi najčasniju titulu – hafize.

Hafiza Halima Baturić je istakla da je ova titula izuzetna čast ali i obaveza i iskoristila priliku da se zahvali gradonačelniku na prijemu koji je organizovao.

Halima, kći Hajrudin-efendije i Aide je rođena 28.09.2001. godine u Tuzli. Živi u Jelovče Selu, gdje otac Hajrudin-efendija obavlja imamsku dužnost.

Osnovnu školu JU OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Zelinja Donja u Gradačcu je završila kao učenica generacije. Završila je treći razred Behram-begove medrese u Tuzli. Kao učenica osnovne škole osvojila je 1. mjesto na mektebskom takmičenju iz kiraeta na nivou Muftijstva tuzlanskog 2014. godine.

Hifz je počela učiti u prvom razredu Medrese pred muhaffizom Edinom Dedićem.

Iskrene čestitke mladoj hafizi Halimi, njenim roditeljima i sestri Lejli, te muhaffizu hafizu Edinu-ef. Dediću, profesoru kiraeta u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Radio Gradačac / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube