Najnovije vijesti

Prijem za šampione jesenjeg dijela 1. federalne lige

14/11/2017 | objavio Radio Gradačac
Prijem za šampione jesenjeg dijela 1. federalne lige
Nogomet

Titula pobjednika jesenjeg dijela prvenstva 1. lige F BiH prezimit će u Gradačcu. Nogometaši Zvijezda su pobjedom protiv Čapljine prošlog vikenda ostvarili planove i najavili uzbudljiv drugi dio sezone. Ovim povodom Općinski načelnik Edis Dervišagić danas je na kuli Zmaja od Bosne organizovao prijem za igrače i upravu NK Zvijezda.

Dervišagić je izrazio zadovoljstvo pozitivnom atmosferom za koju je zaslužna ekipa Zvijezde i zahvalio svima na promociji općine. Dodao je da ovakav odnos prema klubu i gradu svakako utiče i na stvaranje pozitivnih uzora mladim ljudima, što predstavlja dodatnu vrijednost kompletne ekipe.

Strategu NK Zvijezda, Nerminu Šabiću, koji je uspio posložiti ekipu i dovesti je do vrha, u klubu sa finansijskim problemima, malim budžetom i koji umjesto uprave vodi radna grupa, Općinski načelnik uručio je skroman poklon. Trener je posljednjih pet mjeseci saradnje ocijenio kao period koji je i u njegovom životu donio puno promjena.

Iz NK Zvijezda već je najavljeno da pripreme za nastavak sezone počinju početkom naredne godine uz želju da se zadržati postojeći kadar.

Podrška lokalne zajednice ogleda se u moralnoj, ali i materijalnoj podrci. Općina Gradačac za NK Zvijezda mjesečno izdvaja 15.000 KM, a podršku predstavlja i preuzimanje duga za izgradnju tribina u vrijednosti od 320.000 KM. Izvršenjem tih obaveza steći će se uslovi nastavak podrške u većem obimu, najavljeno je danas na Gradini.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube